Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το μεσημέρι προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του εκδημήσαντος Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου, μετέβη στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία εκδημήσαντος πρώην Δημάρχου της νήσου.

Στη συνέχεια, έπλευσε με πλοιάριο στη ΣΙΚΙΝΟ και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα  Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολούθως, με το ίδιο πλοιάριο κατευθυνόμενος προς ΑΝΔΡΟ, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, αναγκάστηκε να καταπλεύσει στη ΣΙΦΝΟ.

Αμα τη αφίξει του, μετέβη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου, όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου, τα ξημερώματα, με το ίδιο σκάφος έπλευσε στην ΑΝΔΡΟ και ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας), στην περιοχή Μπατσίου.

Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, επισκέφθηκε, στο αγκυροβόλιο της  Άνδρου, τη Φρεγάτα «Αδρίας», στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της οποίας ευχήθηκε για την Ανάσταση του Κυρίου και διένειμε Αναστάσιμες ευλογίες.

Ακολούθως, μετέβη στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων, στην περιοχή Κορθίου, πτέρυγα της οποίας η Ιερά Μητρόπολη, με δαπάνες της και τη συνέργεια Ανδρίου επιχειρηματία, επισκεύασε και μετέτρεψε σε Κατασκηνωτικό Κέντρο, όπου, από το ερχόμενο καλοκαίρι, θα φιλοξενούνται μικροί Κατασκηνωτές από την Άνδρο.

Το εσπέρας, έπλευσε στη ΜΥΚΟΝΟ.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου, 30 Απριλίου,  τέλεσε τα Θυρανοίξια του ιερού Παρεκκλησίου της Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή Άνω Μεράς και εν συνεχεία τέλεσε τον Εσπερινό της Κυριακής του Θωμά, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στην περιοχή «Μαράθι» .

Το απόγευμα επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, αφού παρέμεινε για λίγο στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πραγματοποίησε προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, σε εκπλήρωση προσωπικού του τάματος.

Την Κυριακή του Θωμά, 1 Μαῒου, ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως τοῦ Σωτήρος, στον λόφο Βροντάδο της Ερμούπολης, παρουσία των Αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών.

Το μεσημέρι, μετέβη στο χώρο των Κατασκηνώσεων, στα Χρούσσα, όπου ευλόγησε την πολυπληθέστατη συνεστίαση των κατοίκων του χωριού και άλλων περιοχών της Σύρου, που κατ’ έτος και κατ’  έθος συναθροίζονται εκεί την Πρωτομαγιά.

Το απόγευμα, μετέβη στην Άνω Σύρο, όπου ευχήθηκε για το Πάσχα στον Επίσκοπο των ΡΚαθολικών κ. Φραγκίσκο και τους πιστούς του εορτάζοντος Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Τρίτη, 3 Μαΐου, θα λάβει μέρος στην Ημερίδα για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, που διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως  και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Τετάρτη, 4 Μαΐου, το πρωί, θα τελέσει τα Θυρανοίξια Παρεκκλησίου, στην περιοχή «Άγιος Σώστης» και το απόγευμα θα πλεύσει προς ΑΝΔΡΟ και θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, στην περιοχή Αποίκια.      .

Την Πέμπτη, 5  Μαΐου, θα ιερουργήσει στην ως άνω Ιερά Μονή και θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μεταστάντος Κληρικού.

Το απόγευμα, θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Παρασκευή, 6   Μαΐου, θα ιερουργήσει στο ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης, στην περιοχή « Μερχιά».

Το απόγευμα, θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να συμμετάσχει, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, στις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ, στο Μανταμάδο, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο, την Κυριακή και Δευτέρα, 7-9  Μαΐου, αντίστοιχα.

Pin It