PDF
03.12.2010 syros esperinos ag. barbaras - 03.12.2010 syros esperinos ag. barbaras 05.12.2010 ano syros eperinos ag. nikolaou -
05.12.2010 ano syros eperinos ag. nikolaou 05.12.2010 ermoupoli  eperinos ag. nikolaou - 05.12.2010 ermoupoli  eperinos ag. nikolaou
05.12.2010 ermoupoli  in ag. nikolaou brabevsi 06.12.2010 ermoupoli  th. litourgia ag. nikolaou 06.12.2010 ermoupoli  th. litourgia ag. nikolaou  -
06.12.2010 ermoupoli  th. litourgia ag. nikolaou -- 06.12.2010 ermoupoli  th. litourgia ag. nikolaou --- 06.12.2010 ermoupoli  egkainia ekthesis proskopon -
06.12.2010 ermoupoli  egkainia ekthesis proskopon 06.12.2010 ermoupoli  me to pliroma tou tpk pezopoulos 6.12.2010 ermoupoli  me ton kiberniti tou tpk pezopoulos

Το εσπέρας της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ἐχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι, στις εγκαταστάσεις της οποίας φιλοξενούνται ο Παιδικός Σταθμός της Ι.Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», Εργαστήριο υφαντουργίας και το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα προέστη κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιστορικό Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου «των πτωχών», στην Άνω Σύρο, στον οποίο οι γυναίκες των Ναυτικών τελούν την ετήσια πανήγυρή τους.

Το εσπέρας, συγχοροστάτησε μετά των προς τούτο προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Κηφισίας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή σύμπαντος του ιερού Κλήρου της Σύρου, κατά τον Μέγα Εόρτιο Εσπερινό στον περικαλή, περίλαμπρο και κατάμεστο από πιστούς Ι.Ναό του Πολιούχου και Εφόρου Ερμουπόλεως Αγίου Νικολάου, προ του πέρατος του οποίου τίμησε με το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας δύο Καλλιτέχνιδες Ζωγράφους, που αφιλοκερδώς εργάστηκαν για την αποκατάσταση των μεγαλοπρεπών Προπυλαίων του Ναού.

Την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της ΕΤ 3, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Σύρου κ. Δωροθέου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα, του Επισκόπου των Ρκαθολικών Σύρου κ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, των Βουλευτών κ.κ. Γ. Παπαμανώλη και Ιω. Βρούτση, του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημητρίου Μπάιλα, του απερχομένου Γ.Γ. Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Βας. Μπρακουμάτσου και του νεοεκλεγέντος κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, του επίσης νεοεκλεγέντος Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Πουσαίου, των τριών Δημάρχων της Σύρου, Ερμουπόλεως κ. Ιω. Δεκαβάλλα, Άνω Σύρου, κ. Φ. Ξαγοράρη, και Ποσειδωνίας, κ. Τζ. Μακρυωνίτη, Δικαστικών Λειτουργών, Περιφερειακών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Προϊσταμενων όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Διοικητών της ΠΝΒ Σύρου και της 92 ΜΕ Σύρου, του κ. Διοικητή της Πυροσβεστικής, του κ. Περιφερειακού Διοικητή του Λιμενικού Σώματος και του Λιμενάρχη Σύρου, του Διοικητή της Ναυτικής Ακαδημίας Συρου, του Κυβερνήτη της ΤΠΚ «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ», Προέδρων Συλλόγων και Σωματείων ως και Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών και των απομάχων Ναυτικών, και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή της Εικόνος και του ι. Αποτμήματος εκ των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Στην Πλατεία Κανάρη, τελέσθηκε δέηση υπέρ των εν θαλάσση και ναυαγίω πνιγέντων και απωλεσθέντων ναυτικών και ακολούθως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Ρήγας  και ο Σεβασμιώτατος έρριψαν άνθη στη θάλασσα, στη μνήμη των εν θαλάσση πνιγέντων ναυτικών.

Η πομπή, εν μέσω πανηγυρικής ατμόσφαιρας, την οποία συνέθεταν οι συριγμοί της ΤΠΚ «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ», των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και των ελλιμενισμένων πλοίων και τα ριπτόμενα φεγγαλικά  από τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και των Αλιέων της Σύρου, διήλθε το λιμάνι της Ερμούπολης και κατευθύνθηκε στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε δέηση υπέρ των απανταχού Ναυτιλλομένων. Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός κ. Παν. Ρήγας απηύθυνε χαιρετισμό προς το λιτανεύον πλήθος, στον οποίο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην τρικυμιώδη συγκυρία, που διέρχεται η πατρίδα μας, έκανε λόγο για χρέος προς τις νέες γενιές, μίλησε για έλλειμμα αξιών» και ζήτησε συστράτευση όλων στη μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να δημιουργήσουμε ξανά. Ακολούθως ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμουπόλεως κ.  Ιω. Δεκαβάλλας απηύθυνε εόρτιο άγγελμα επί τη εορτή του Πολιούχου Ερμουπόλεως.

Στη συνέχεια, τέλεσε τον Αγιασμό της Έκθεσης για τα 100 χρόνια Προσκοπισμού, που διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Σύρου.

Νωρίς το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Πυραυλάκατο «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ», όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα, προς τους οποίους ευχήθηκε να έχουν υγεία και καλούς και ειρηνικούς πλόες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Πνευματική  η καθιερωμένη Πνευματική Μουσική Εκδήλωση, κατά την οποία η Εκκλησιαστική Χορωδία του Αγίου Νικολάου και η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Πιανίστα κ. Δημητρίου Παπαθεωδώρου, παρουσίασαν έργα Βυζαντινής και Κλασσικής Μουσικής, αφιερωμένη από το Σεβασμιώτατο στη μνήμη όσων παιδιών και νέων στην ηλικία Συριανών έφυγαν από τη ζωή το 2010.

Από την Τρίτη 7, έως και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος θα ευρίσκεται στην ΑΘΗΝΑ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Συνοδικών Επιτροπών, των οποίων είναι μέλος.

Το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, το πρωί, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και θα τελέσει χειροτονία Διακόνου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, θα συγχοροστατήσει κατά τον Τρισαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Πολιούχου ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, θα συνιερουργήσει   μετ’ άλλων Αρχιερέων στον ως άνω Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης και θα προβεί σε χειροτονία Διακόνου.

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, θα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κηφισίας και θα τελέσει χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου, προσκεκλημένος της  Διοικούσας Επιτροπής, θα τελέσει την ορκωμοσία των Πτυχιούχων Σεπτεμβρίου.

Το εσπέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Εμφανίσεις: 4968