PDF

 

4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15
16

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κηφισίας και τέλεσε χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου, προσκεκλημένος της  Διοικούσας Επιτροπής, απένειμε τα Πτυχία στους πτυχιούχους περιόδου  Σεπτεμβρίου.

Το εσπέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, το πρωί, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου, στην περιοχή Λαζαρέττα.

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου,  έπλευσε στην ΜΥΚΟΝΟ, και τέλεσε την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής της γενετείρας του νήσου.

Στη συνέχεια, έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, το πρωί, συνιερούργησε μετ’ άλλων Ἀρχιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, όπου και εκήρυξε το θείο λόγο, επί τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιἠλ, ανταποδίδοντας παρόμοια επίσκεψή του στη Σύρο.

Το απόγευμα, έπλευσε προς την ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, το πρωί, μετέφερε δια των χειρών του την αγία Εικόνα της Ευαγγελιστρίας  λιτανευτικώς και με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα από τον πάνσεπτο Ναό του Ιερού Ιδρύματος στο «Ευαγγελιστράκι», περιοχής Υστερνίων, όπου και ιερούργησε, επί τη επετείω της διασώσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης από τα χέρια επίδοξου ληστή, το  1842.

Το εσπέρας παρέστη και ομίλησε στη λαμπρή Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του ΠΙΙΕΤ και της Αρχιερατικής Περιφερείας Τήνου, στην οποία παρέστησαν τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων όλων των βαθμίδων του νησιού, οι Αρχές και πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στο Καθολικό της  Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της Προηγουμένης μακαριστής Μοναχής Θεοκλήτης Παπαδάκη.

Το απόγευμα, έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, μετέβη στην ΑΡΤΑ, όπου συνιερούργησε μετ’ άλλων Αρχιερέων και εκήρυξε το θείο λόγο στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, επί τοις Ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, τέλεσε στο ιστορικό Δημαρχείο της Ερμουπόλεως την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου «Σύρου-Ερμούπολης».

Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα τελέσει την ορκωμοσία του νέου αιρετού Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Πνευματικό Κέντρο Ε3ρμουπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Χριστιανικών Νεανικών Ομάδων των Ενοριών της Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων.

Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα ξημερώματα, θα πλεύσει προς ΑΝΔΡΟ και θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Γενεθλίου Θεοτόκου Αλαμανιάς, περιοχής Κορθίου, και θα τελέσει τη χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Το απόγευμα της ἰδιας μέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, θα δεχθεί, κατά το έθος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο  ευχές από τα Σχολεία της Σύρου, φορείς και μενονωμένους πιστούς.

Τα Χριστούγεννα, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επι τη εορτή των Αγίων Δέκα, προστατών του ιστορικού Συνδέσμου Κρητών Σύρου.

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Συγκροτήματος των Λυκείων, στην Ερμούπολη, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι γονείς και οι οικείοι  των παιδιών.

Το εσπέρας της Παρασκευής, 17ης Δεκεμβρίου,  το Σωματείο Ιεροψαλτών Κυκλάδων «Ιάκωβος Ναυπλιώτης»  παρουσίασε  στο Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, υπό τον τίτλο «Εν ανθρώποις ευδοκία επεφάνη», αφιερωμένη στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Η Αδελφότης Κασίων» (Αδελφών Ρεθύμνη), στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία του Σωματείου με τη σύμπραξη μελών του χορού του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και μελών της Ανδρικής Χορωδίας του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Σύρου υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Λουκά Τσούκου

 


Εμφανίσεις: 5499