PDF

Στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως του Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος συμμετέσχε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β', προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, οοποίος και ομίλησε για τον τιμώμενο Ιερομάρτυρα Επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου Σεραφείμ, αναφερθείς σε τέσσερα σημεία της ζωής του,στην πίστη του, στο θυσιαστικό του φρόνημα, στην πεποίθησή του ότι η όντως ζωή είναι η μετά θάνατον ζωή και στην εμπιστοσύνη του στους λόγους του Κυρίου περί της αξίας της αυταπαρνήσεως,  και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ,ο οποίος ευχαρίστησε τους παραστάντες με λόγους επαινετικούς και αγάπης για όλους.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό,στον οποίο παρέστησαν Κληρικοί και πλήθος πιστών,συμμετέσχαν και οι Ιεροψάλτες,οι μαθητές και οι Καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία  έχει προστάτη της τον Άγιο Σεραφείμ.  
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ πολυχρόνιο, ακύμαντη και καρποβριθή Αρχιερατεία. 

Εμφανίσεις: 3483