PDF

  Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιεράς νήσου Τήνου.
  Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο Ιερό Ναό.
Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Κονταξής ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄.
  Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προ του πέρατος της οποίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευλογία και αδεία του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’, διεκόμησε την λειψανοθήκη εκ του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας, περιέχουσα απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας η οποία τοποθετήθηκε στο μέσον του Ι. Ναού επί ευπρεπισμένου δισκαρίου. Ακολούθησε μικρά λιτανεία εις τους αύλειους χώρους και στα κτίσματα πέριξ του Ναού, πραγματοποιήθηκε Δέησις και στη συνέχεια εντός του Ναού όλοι οι ευλαβείς Χριστιανοί προσεκύνησαν το απότμημα του ιερού Λειψάνου προς ευλογία και αγιασμό.
  Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ευχαρίστησε τον Εφημέριο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του χωρίου Τριαντάρος όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και την μόνιμη Επιτροπή, τους Εφημερίους και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου, Τριαντάρου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.
  Πλήθος ευλαβών χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ' εσπέρας.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος


Εμφανίσεις: 3004