PDF

  Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε τον Αγιασμό επί τη υποδοχή των νέων Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της Σχολής, Αντιπλοιάρχου κ. Γ. Βατίστα, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του εκπροσωπούντος τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου, του Διευθυντού της Σχολής κ. Γ. Δούναβη, του Προέδρου του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών κ.Α. Μηλιού, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λ.Σ. Κ. Αϊβαλιώτη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Γκίζη, του Περιφερειακού Διευθυντή και του Διευθυντή Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οικογενών και φίλων των νέων σπουδαστών.
  Μετά τον Αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'. απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους χαρακτήρισε απογόνους δοξασμένων ηρώων, του Θεμιστοκλή, της Μπουμπουλίνας και του Κουντουριώτη, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι την κληρονομιά, που παραλαμβάνουν στα στιβαρά τους χέρια, τη μεγάλη παράδοση ενός λαού, που δίδαξε στην ανθρωπότητα τις επιστήμες, τις τέχνες, τη φιλοσοφία και την τραγωδία, θα τη μεταφέρουν σε όλες τις θάλασσες, όπου και αν ταξιδεύουν και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να είναι συμπλωτήρας και κυβερνήτης της ζωής τους.
  Εξέφρασε, τέλος, για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, συνεχάρη το νέο Διοικητή της, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του και ανεμνήσθη του προοδοιπορήσαντος Διοικητού, ο οποίος από μηνών υπηρετεί ήδη στο Λιμεναρχείο Πειραιώς.


Εμφανίσεις: 2998