PDF

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτὴρος Ερμουπόλεως, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας,κατά τον οποία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , απενεμήθησαν οι Υποτροφίες του "Αρτεμείου Ιδρύματος Σύρου" σε 15 Φοιτήτριες και Φοιτητές της Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος και Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Δωρόθεος Β' , αφού αναφέρθηκε, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, στην πρόσκληση του Κυρίου προς όλους τους πιστούς για το πνευματικό Δείπνο της Θείας Ευχαροστίας, ομίλησε για την προσφορά των αοιδίμων Ευεργετών της Σπουδάζουσας Νεολαίας της Σύρου Γεωργίας και Νικολάου Αρτέμη και τόνισε το χρέος όλων να τιμούν τη μνήμη τους.


Εν συνεχεία, ο Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος παρουσίασε το ιστορικό και τους σκοπόύς του Ιδρύματος και κάλεσε τους Υποτρόφους να παραλάβουν τα Τιμητικά Διπλώματα, τα οποία τους απένειμαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , τα Μέλη του Δ.Σ. Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ.Μαραγκός και ο Διευθυντής Β'βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Χρυσαφίδης, ο επί τιμή Προϊστάμενος Β'βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Φακορέλλης, ο Πρωθιερέας του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος, ένας ιατρός, ένας αστυνομικός, η Υπεύθυνη των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου κ. Αλεξάνδρα Φερουρή, ο Γραμματέας του Ιδρύματος και ένα μικρό παιδί.
Μετά την απονομή, εψάλη Τρισάγιο στη μνήμη των αοιδίμων Ευεργετών Γεωργίας και Νικολάου Αρτέμη.
Σημειώνεται, ότι λόγω της προηγηθείσης αναστατώσεως στα δρομολόγια των πλοίων, αναβλήθησαν οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο χειροτονίες.


Εμφανίσεις: 4289