PDF

 

  Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της Ενορίας Δρυού, στην Πάρο, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή Κληρικών από τις πέριξ Ενορίες και παρεπιδημούντων, και με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Μπιζά, του τέως Δημάρχου Πάρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Μάκη Δαδάου και Παντ. Τζανακόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρπίσσης κας Άννας Αντωνοπούλου, της Πολιτευτού των Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικ. Μονογυιού, και πλήθους πιστών.
  Παρέστησαν, επίσης, από τη Σύρο Μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κυκλάδων "Ιάκωβος Ναυπλιώτης", υπό τον κ. Λουκά Τσούκο, οι οποίοι θα τιμήσουν τον υπέρ την εβδημηκονταετία διακονούντα το ιερό Αναλόγιο, Πρωτοψάλτη του Ναού της Εκατονταπυλιανής κ. Εμμανουήλ Χανιώτη.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και στην αγάπη του ανθρώπου προς το Θεό, διά του συνανθρώπου του, κατά τη διδασκαλία του ιερού Ευαγγελιστή. Ομίλησε, επίσης, και περί του φόβου, τον οποίο η αγάπη "βάλλει έξω" , περί της κρίσεως του Θεού και περί του προσώπου του "άλλου", όταν τον βλέπουμε όχι ως παράδεισό μας, αλλά ως κόλασή μας.
   Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο για την πρόσκλησή του και του ευχήθηκε μακρά και καλλίκαρπη ποιμαντορία.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.


Εμφανίσεις: 2835