PDF

  Στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο Δρυό της Πάρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Ιωάννη Χανιώτη και Εφημερίους των πέριξ Ενοριών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου ιερουργήσαντος στον Θεομητορικό Ναό της Εκατονταπυλιανής και τελέσαντος εκεί το Μνημόσυνο των πνιγέντων στο ναυάγιο του πλοίου "ΣΑΜΙΝΑ" (26.09.2000-26.09.2017).
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην προσλαλιά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος ,μετέβη ακολούθως στον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανῆς, ευχαρίστησε με λόγους εγκαρδίους τον Σεβασμιώτατο Παροναξίας κ. Καλλίνικο και συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Χανιώτη, τον οποίο έχει χειροτονήσει εις Πρεσβύτερο, για την καλή και ευλογημένη διακονία του στο Δρυό, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους, ειπών ότι αυτοί είναι η μαρτυρία της διδασκαλίας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με την ενότητα της αγάπης, που έχουν μεταξύ τους, ευχαρίστησε τη Νηπιαγωγό, η οποία είχε οδηγήσει στο Ναό τα μικρά παιδιά του κατέναντι του Ιερού Ναού Νηπιαγωγείου μικρά παιδιά και τόνισε προς όλους τη μεγάλη ευθύνη της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά, εν μέσω τόσων δυσκολιών και προβλημάτων, που καθημερινά αναφύονται.
  Τέλος, εδώρισε ως ευλογία προς τον Ιερό Ναό Εγκόλπιο, το οποίο του είχε προσφέρει ο αοίδιμος Μητροπολίτης Παροναξίας κυρός Αμβρόσιος Β΄ (Στάμενας), λέγοντας ότι "σήμερα ο Αμβρόσιος συνιερούργησε μεθ' ημών και όλοι αισθανθήκαμε την παρουσία του στο ιερό Θυσιαστήριο...".
  Επηκολούθησε μικρά λιτάνευση της εικόνος του Αγίου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο Εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Ιωάννης Χανιώτης ευχαρίστησε τους παρισταμένους, προς τους οποίους, στον αύλιο χώρο του Ναού, παρετέθη παραδοσιακή δοχή.


Εμφανίσεις: 3202