PDF

 

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , προερχόμενος νύκτωρ από την Πάρο κατέπλευσε στην ιερά νήσο Μήλο και το πρωί, ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, της επιλεγομένης "Κορφιάτισσας", και τέλεσε Χειροτονία Διακόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Πρωτοπρ. Ιωάννη Αγγελιδάκη και την παρουσία μαθητών του Γυμνασίου, Λυκίου και ΕΠΑΛ Μήλου, συνοδευομένων από τους Καθηγητές τους, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Ν. Σκευοφύλακα, του Λιμενάρχη Μήλου, του Διοικητού του ΤΕ Μήλου, του Υποδιοικητή της Ελληνικής Αστυνομίας Μήλου, της Αντιδημάρχου κας Σοφίας Ψαθά και πλήθους πιστών.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε κατ' αρχάς τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους Μαθητές και Καθηγητές, οι οποίοι, παρά το εργάσιμο της ημέρας, προσήλθαν και συμμετείχαν στη χαρά της Εκκλησίας για τη χειροτονία ενός νέου Διακόνου.
  Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο, του επεσήμανε ότι οφείλει να είναι προς τους συνανθρώπους του καταδεκτικός, ευγενής, προσηνής, συγχωρητικός και συγκαταβατικός και να προσέχει ιδιαίτερα τον τρόπο της συναναστροφής του με τους πιστούς, τονίζοντας ότι "σήμερα, οι ιερείς είμεθα δακτυλοδεικτούμενοι από τον κόσμο".

Εμφανίσεις: 3774