PDF

 Τρισαρχιερατικός Μέγας Εόρτιος Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στη Χώρα της Κύθνου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Σύρου κ. Δωροθέου Β' επί τη πρώτη επετείω από της ελεύσεως ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, τα οποία είχαν προηγουμένως μεταφερθεί εκεί από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, όπου φυλάσσονται, με λιτανευτική πομπή, την οποία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία αφίχθη στην Κύθνο για να λαμπρύνει τις εκδηλώσεις με εντολή του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου κ. Σταμ. Ράπτη Λ.Σ., και νέοι και νεάνιδες των Πολιτιστικών Συλλόγων Κύθνου με παραδοσιακες στολές.
  Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ και παρίστανται ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρύτσης, ο Μέγας Ευεργέτης της Κύθνου και της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο και συνδιοργανωτής των Εκδηλώσεων Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μαριούπολης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαρτανά Μαριούπολης, ο επί τιμή Πρέσβυς κ. Βέρρος, η Επιτετραμένη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Λαυρίου, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λ.Σ. κ. Νικ. Σκευφύλακας, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κύθνου, Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κυθνίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κέας και μέγα πλήθος Κυθνίων.
  Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιγνατίου, υπογραμμίζοντας εν τέλει ότι όλα αυτά τα μέγιστα και ανθρωπίνως αδύνατα που κατόρθωσε, οφείλονται στο ότι είχε προετοιμάσει τον εαυτό του να γίνει σκεύος εκλογής του Θεού και να επιτελέσει αυτή τη διακονία προς το ποίμνιό του.
  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους οποίους αφιχθέντας στην Κύθνο με το πλοίο "ΜΑΡΜΑΡΙ" υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κύθνου, Πρωτοπρ. Κωνστ. Γονίδης και ο ιερός Κλήρος της νήσου, και τους συνεχάρη για τη διακονία τους στη θέση, που η Εκκλησία τους έταξε.

Εμφανίσεις: 3951