PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην παρουσίαση του τόμου με τον τίτλο "ΜΩΥΣΕΩΣ ΩΔΗ", ο οποίος είναι αφιερωμένος στον αείμνητο Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη και στη συγγραφή του οποίου οι συντελεστές του έκαναν την τιμή στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' να τον προσκαλέσουν να συμμετάσχει, καταθέτων θεολογική μελέτη.
  Στην εκδήλωση,η οποία έλαβε χώρα σε αίθουσα κεντρικού Κινηματοθεάτρου των Αθηνών, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εξεπροσώπησε ο Ιερομόναχος Μωυσής, από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι και ανέγνωσαν Μηνύματα των Προκαθημένων, και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ο Ιερομόναχος Γέρων Νικόδημος.
  Όλοι οι ομιλητές, και ιδιαιτέρως ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, παρουσίασαν με συγκινητικό, συναισθηματικά φορτισμένο και γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα του αοιδίμου Γέροντος Μωυσέως, μελοποιημένα ποιήματα του οποίου απέδωσαν στο τέλος διακεκριμένοι Έλληνες τραγουδιστές.


Εμφανίσεις: 3025