PDF

 Η μόνη Ορθόδοξη Μονή στη Σύρο, η γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας στην παραθεριστική περιοχή του Κινίου, πλημμύρισε απόψε από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα της και τα φυλασσόμενα στην Ιερά Μονή Λείψανα, και να παρακολουθήσουν τον εόρτιο Εσπεριν, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με τη συμμετοχή πολλών Εφημερίων της Σύρου.
  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη ζωή των τιμωμένων Αγίων και εστίασε το λόγο του στην ολόθυμη εκ μέρους των Αγίων υποδοχή και αποδοχή της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε τίποτε και σε κανένα να την επισκιάσει, μέχρι του σημείου της θυσιαστικής προσφοράς.
  Ευχήθηκε τέλος στην Προηγουμένη και την Ηγουμένη και ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη και τη στήριξή τους προς το Μοναστήρι,το οποίο, όπως είπε, περιθάλπει, υπό τη σκέπη της Αγίας Βαρβάρας τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως.


Εμφανίσεις: 3609