PDF

 

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αποβιώσαντος Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.

  Ο Ναός κατεκλείσθη από τους πιστούς οι οποίοι και εκκλησιάσθηκαν και προσήλθαν για το Ιερό Μνημόσυνο, μεταξύ αυτών ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Ι.Βρούτσης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Διοικητές των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο διατελέσας Δήμαρχος, διατελέσαντες Επίτροποι.

  Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ομίλησε για την θεολογία της Εκκλησίας για τα Ιερά Μνημόσυνα και για την προσευχή της Εκκλησίας εν τω συνόλω της, των κεκοιμημένων εν ουρανοίς και των στρατευομένων επί της γης ως μιας ενότητος και αναφέρθηκε στη ζωή και την δραστηριότητα του εκλιπόντος Δημάρχου.

  Την εκκλησιαστική τάξη επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιερά Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

  Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

 


Εμφανίσεις: 3281