PDF

 

 Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των οπωροκαλλιεργητών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου.

  Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου τονίζοντας ότι η εορτή του Αγίου Τρύφωνος την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την έναρξη της αμπελουργικής καλλιέργειας…Με τον αγιασμό που θα λάβετε να ραντίσετε τους κήπους και τους αγρούς σας και να ζητήσετε την ευλογία του Ιαματικού Αγίου που μαρτύρησε το 250 μ.Χ. να σας ενισχύει και να σας στηρίζει στο δύσκολο έργο σας και Εκείνος θα ευλογήσει τον τίμιο ιδρώτα σας με τον οποίο ποτίζετε τους κόπους των χειρών σας. Μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β΄ και ευχήθηκε προς όλους καλό Τριώδιο.

  Στην Θ. Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου και πλήθος πιστών. Μετά το πέρας των λειτουργικών ακολουθιών παρατέθηκε πλούσια δοχή με τοπικά εδέσματα από τους αμπελοκαλλιεργητές στον αύλιο χώρο του Ναού.


Εμφανίσεις: 2638