Το φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου τμήμα της τιμίας Κάρας του Αγίου Μηνά διεκομίσθη χθες, δια χειρών της καθηγουμενευούσης Μοναχης Παρθενίας στη νήσο Μύκονο, η υποδοχή της οποίας εγένετο στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο, στην περιοχή "Βόθωνας" , όπου, μετά την αναπεμφθείσα δοξολογική δέηση τελέσθηκε Εσπερινός και η Ακολουθία του ιερού Ευχελαίου.
  Σὴμερα το πρωί, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, συνευχηθέντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μηνά και προέτρεψε τους πιστούς, σήμερα, που η κοινωνία και οι περιστάσεις απαιτούν μαρτυρία συνειδήσεως, να είμεθα όλοι πρόθυμοι να καταθέσουμε μαρτυρία πίστεως και συνειδήσεως, αναθέτοντες τη βιωτή μας στην Πρόνοια του Θεού, η οποία πάντοτε, για τον κάθε άνθρωπο , επιδαψιλεύει ευκαιρίες αυτεπίγνωσης και μετανοίας.
  Συνεχάρη, επίσης, τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Δημήτριο Ασημομύτη για την αγάπη και τη μέριμνά του προς αυτό, και ευχαρίστησε τη Μοναχή Παρθενία για τη μετακομιδή του ιερού Λειψάνου στη Μύκονο.

Pin It