PDF

  Εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Μηροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β', τους Συνοδικούς Συνέδρους, Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο Β Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Γλυφάδας κ. Παύλο, Δράμας κ. Παύλο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, και στους προς τούτο προσελθόντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κοζάνης κ. Παύλο, Γρεβενών κ. Δαβίδ και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, στην έδρα της Μητροπόλεώς του,την ιστορική πόλη της Καστοριάς, η οποία υπήρξε η καρδία του Μακεδονικού Αγώνα, μαζί με τον ιερό Κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και Χριστιανούς της πόλεως, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και του Επισκοπείου.
  Μετά την άφιξη του Μακαριωτάτου, τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου ηρωικού Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη από τον Μακαριώτατο, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι υπό τους παιάνες της φιλαρμονικής του στρατού και τον Εθνικό Ύμνο.
  Εν συνεχεία, στο Επισκοπείο Καστορίας παρετέθη δοχή προς όλους υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ και των συνεργατών του, οι οποίοι έπραξαν τα πάντα για τη φιλοξενία των υψηλών επισκεπτών.
  Παρόντες ήταν Βουλευτές, ο Πειφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης,ο Δήμαρχος Καστορίας και Δήμαρχοι γειτονικών περιοχών οι οποίοι προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Μακαριώτατο.
 Ο ιερός Κλήρος της Καστοριάς προσέφερε στον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο Β' αντίγραφο του Εγκολπίου και Ποιμαντορικής Ράβδου του αοιδίμου Γερμανού Καραβαγγέλη, επί τη δεκαετή επετείω σήμερα από της ενθρονίσεώς του, τους οποίους ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε με θερμά λόγια.
  Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.


Εμφανίσεις: 2679