Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εισήλθε σήμερα το μεσημέρι στο Άγιο Όρος και αμέσως μετέβη στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στις Καριές, όπου τον υπεδέχθη ο Ηγούμενος, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, και η Αδελφότητα της Μονής και εν συνεχεία χοροστάτησε στον ήδη εν εξελίξει Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν και η Ιερά Επιστασία και ο Πρώτος του Όρους Μοναχός Χριστοφόρος,Πατέρες εξ άλλων Μονών και Προσκυνητές.
  Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο Ηγουμενείο παρετέθη Μοναστηριακή δοχή, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο για την πρόσκληση, ανεφέρθη στην προσωπικότητα του τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στη διδασκαλία του περί του ακτίστου φωτός, καθώς και στον αείμνηστο Γέροντα, Αρχιμ. Χρυσόστομο Κατζουλιέρη, ο οποίος συνεδέετο με πνευματικούς δεσμούς με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, διά του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α'.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνομίλησε ιδιαιτέρως και με τους εκεί παρισταμένους μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής και τους ευχήθηκε για την πρόοδό τους.
Ο Πανοσιολιγιώτατος Ηγούμενος, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ Δωρόθεο Β' για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η μικρά αυτή Αδελφότης να συνεχίσει το έργο του Γέροντος Χρυσοστόμου και ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' καλή δύναμη στο έργο του και στην ποιμαντορία του.
  Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

  

Pin It