PDF

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' συνιερούργησε σήμερα μετ' αυτού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθναγόρα, στον Ιερό Ναό του Χριστού, στα Σπάτα, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εορτή η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στο ομώνυμο του Χριστού Προσκύνημα αυτό.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη συνομιλία του Κυρίου με την ανθρωπότητα, στο πρόσωπο της αμαρτωλής τότε Σαμαρείτιδος γυναικός, στην ψυχή της οποίας συνέθεσε, μετά την αποκάλυψη των ενδόμυχων και κρύφιων στοιχείων της, ένα νέο άνθρωπο, κάτω από το φως της αλήθειας του Θεού, το οποίο πλημμύρισε την καρδιά της και τη μετέτρεψε στην Αγία και Ισαπόστολο Φωτεινή, υποδηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι κοινός Πατέρας όλων των ανθρώπων, υπερβαίνοντας και παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο, που συχνά ο ίδιος ο άνθρωπος παρεμβάλλει μεταξύ αυτού και του Θεού, διακόπτοντας την επικοινωνία του με το Θεό.
Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την ευγενική πρόσκλησή του. αναφέρθηκε στον αοίδιμο Προκάτοχό του Μητροπολίτη Αγαθόνικο τον Τήνιο και τον συνεχὰρη για το έργο και τη διακονία του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη γειτνίαση της Μητροπόλεως Σύρου με τη Μητρόπολη Μεσογαίας, εμνήσθη του Προκατόχου του μακαριστού Αγαθαγγέλου και τόνισε την άριστη επικοινωνία που έχει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ξενάγησε τους Αρχιερείς στο χώρο της Ανακουφιστικής Μονάδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ", η οποία είναι μοναδική στην Ελλάδα και πρότυπο για μίμηση.

Εμφανίσεις: 3541