Στην κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, 5 Μαΐου, η μηνιαία συνάντηση τού «Σχολείου Οικογένειας» της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία, μέσα σ’ ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα ελεύθερης έκφρασης, αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον αλλά και ακανθώδες θέμα της κατάθλιψης στο άτομο και στην οικογένεια.
  Καλεσμένος σ’ αυτή την συνάντηση ήταν ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής και θεολόγος π. Αριστομένης Ματσάγκας, Κληρικός τής Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος από κοινού με τον συντονιστή του «Κέντρου Μέριμνας γιά την Οικογένεια» π. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, Οικογενειακό Ψυχοθεραπευτή ανέπτυξαν και συζήτησαν με το κοινό σε βάθος τις πιο σημαντικές πτυχές του θέματος.
  Ο καλεσμένος και κύριος ομιλητής στην συνάντηση αυτή, π. Αριστομένης Ματσάγκας, εστίασε περισσότερο στο γενεσιουργό αίτιο τής κατάθλιψης και στις θεραπευτικές προτάσεις αντιμετώπισης της.
  Η επομένη συνάντηση του «Σχολείου Οικογένειας», το οποίο στηρίζει και η ΡΚαθολική Εκκλησία της Σύρου, η τελευταία για την τρέχουσα ποιμαντική περίοδο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

Pin It