PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αμέσως μετά την άφιξή του από το Κιλκίς στον Πειραιά ἐπλευσε προς τη Σάμο, προκειμένου να συνιερουργήσει κατά τη Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου και να ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του Σεβασμιὠτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο.
  Λόγω καθυστερήσεως του πλοίου, όμως, στο λιμάνι του Βαθέος δεν κατέστη δυνατόν να συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.
Αφιχθείς ολίγον προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε΄στον Σεβασμιώτατο κ. Ευσέβιο, τον ευχαρόιστησε για την εν συνέσει συνεισφορά του στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.
  Προηγουμένως, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σωτήριος Κωστόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διάκριση, που κάνει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μεταξύ των καλών Ποιμένων, των εισερχομένων διά της πύλης, και των κακών, των εισερχομένων διά της αυλής, εκθειάσας την προσωπικότητα και το έργο του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου.
Σ  τη θεία Λειτουργία συμμετείχαν Κληρικοί από τη Σάμο και την Αθήνα και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάμου, οι Ταξίαρχοι Στρατού και Πυροσβεστικής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου, οι Διοικητέςτης Ναυτικής Βάσης και της Αεροπορικής Βάσης Ραντάρ Σάμου, ο διατελέσας Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

 

Εμφανίσεις: 2378