PDF

  Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον αύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, στην οποία στεγάζεται ο Οίκος Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Δωρόθεου Γάγγου και Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πολλών ευσεβών προσκυνητών.

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την κοινωνική αυτή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της βαρυτάτης φορολογίας, που της έχει επιβληθεί και της αδυναμίας της να αξιοποιήσει την περιουσία της στη Μύκονο, η οποία έχει ενταχθεί σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και για την οποία, όμως, βαρέως φορολογείται.
  Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη όλους όσοι διακονούν στο Ίδρυμα αυτό Προστασίας του Γήρατος τους περιθαλπομένους γέροντες, γερόντισσες και ανεστίους, με πνεύμα αληθινής αγάπης, ως παιδιά προς γονείς, τονίζοντας ιδιαίτερα την προς τούτο σημαντική και σπουδαία συμβολή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Δωρόθεου Γάγγου.

 

Εμφανίσεις: 2582