PDF

  Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων ιερουργήσει σήμερα το πρωί ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ.Δημητρίου Κοσμά, της Πολιτευτού των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Αικατερίνης Μονογιού και του μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου, το οποίο είναι εκ των ευεργετών του Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως και στηρίζει το έργο του, κας Ρίτας Ζαρμπώνη, πλήθους Ερμουπολιτών και μελών του ΚΑΠΗ Ασπροπύργου, τα οποία παραθερίζουν στη Σύρο και προσήλθαν να συνεορτάσουν.
  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’, εξ αφορμής της φράσεως του ιερού Ευαγγελίου «Ήσαν και οι δύο δίκαιοι και ο Θεός εισήκουσεν αυτών», προέτρεψε τους παριστάμενους να είναι δίκαιοι ενώπιον του Θεού και να εμπιστεύονται πάντοτε την μέριμνα Του.
  Προ του πέρατος της Θειας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, τον οποίο και πάλι ευχαρίστησε, όπως και όλους τους εργαζομένους στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννου, για την προσφορά τους προς τους περιθαλπομένους σ’ αυτό γέροντες και γερόντισσες.

  Ακολούθως, τελέσθηκε Μνημόσυνο των αοιδίμων Ευεργετών του Οίκου Ευγηρίας και των αποβιωσάντων κατά καιρούς τροφίμων του.
  Το μεσημέρι ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ θα αναχωρήσει για Αθήνα και από κει για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Γραφείου Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Αλέξιο Μπουρλή, προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και της Εκκκησίας της Ελλάδος στο Συνέδριο, που διοργανώνει η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος για την προσωπικότητα και του έργο του Αγίου Κυρίλλου Λούκαρι, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και μετέπειτα Κωνσταντινουπόλεως, όπου και μαρτύρησε.

 

Εμφανίσεις: 2883