Στο Συνεδριακό Κέντρο της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Διορθοδόξου Συνεδρίου για τον Άγιο Κύριλλο Λούκαρι, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου.

  Με την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ , αμέσως μετά την προσευχή, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκδημήσαντος Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου, αναφερθείς στους δεσμούς φιλίας με τους οποίους συνεδέετο μαζί του, καθώς και στην πολυειδή και φιλάδελφο προσφορά του εκλιπόντος Ιεράρχου προς το δευτερόθρονο Πατριαρχείο, και παρεκάλεσε τον παριστάμενο ως εκ προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στην Εκκλησία της Ελλάδος.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ και εξέφρασε το σεβασμό και την τιμή του προς τη μνήμη του μεταστάντος Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.
  Ακολούθως, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, με θέμα "Η θεολογία της Θεοτόκου και η ομολογία του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίλλου Λουκάρεως", ο οποίος με τεκμηρίωση από γραπτά και ομιλίες του Αγίου κατέδειξε την αμετακίνητη εμμονή του στην περί της Θεοτόκου θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
  Να σημειωθεί ότι εχθές το εσπέρας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβουλάκης παρέθεσε στην Προξενική κατοικία δείπνο προς την ΑΘΠ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ και όλους τους Συνέδρους.

 

Pin It