PDF

  Στον παρά τοις Πατριαρχείοις Αλεξανδρείας Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πατριαρχική Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, με τη λειτουργική και συνευχητική παρουσία των εκπροσώπων των συμμετασχουσών στο επιτυχώς ολοκληρωθέν Συνέδριο για το Άγιο Κύριλλο Λούκαρι Ορθοδόξων Εκκλησιών, Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Ελλογιμωτάτων Καθηγητών Πανεπιστημίου, του Πρέσβυ της Ελλάδος στο Κάιρο, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, τουΚαθηγουμένου της Ιεράς Μονης Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, Κληρικών του Πατριαρχείου και λαϊκών συνεργατών του.

  Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ευχαρίστησε τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την αποστολή εκπροσώπων τους στο Επιστημονικό και Θεολογικό Συνέδριο για τον Άγιο Κύριλλο Λούκαρι, του οποίου τη μν;hμη και το μαρτυρικό θάνατο τιμά σήμερα η Εκκλησία της Αλεξανδρείας..
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Γραφείου Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Αλέξιο Μπουρλή, επιστρέφει σήμερα, αργά το βράδυ, στην Αθήνα.

 

Εμφανίσεις: 3043