PDF

  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα Μυκόνου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος ευρίσκεται στο νησί για να ιερουργήσει Βάπτιση οικιακού του, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, Σία με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωσταντίνου Κουκά, της Πολιτευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογιού, της Αντιδημάρχου Μυκόνου κας Ειρήνης Γρυπάρη, της Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κας Ηρώς Στίνη, μελών των Τοπικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ», με τοπικές ενδυμασίες, όπως και εχθές στον Εσπερινό, και πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην πολιτική και εκκλησιαστική Ιστορία της Μυκόνου και υπογράμμισε την ευσέβεια των Μυκονίων και την εμμονή τους στη διατήρηση της πίστης και των πατρώων παραδόσεων.

  Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες του, καθώς και τους συμμετασχόντες Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και τους Διακόνους.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β´ και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό και τη χαρά του για την πολυπληθή παρουσία των Μυκονίων, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο σύγχρονος Ελληνισμός, στον οποίο αξίζει κάθε τιμή και σεβασμός».
  Αύριο, οι δύο Αρχιερείς θα συνιερουργήσουν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

 

Εμφανίσεις: 3309