PDF

  Σήμερα το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, με την παρουσία Εκπτοσώπων των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού αυλίους χώρους.
   Στην, όπως πάντα σύντομη και περιεκτική ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο προσωνύμιο της Παναγίας, ως Πλατυτέρας των Ουρανών, η αγκαλιά της οποίας χωρά όλους τους ανθρώπους, την παρακάλεσε να ανοίξει την πύλη του ελέους της για το Γένος μας και τόνισε την ευλογημένη και συμβολική σύμπτωση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτών από τις Τουρκικές φυλακές ανήμερα της εορτής της.
   Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιουχάρης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα για την αγάπη του προς τον Ναό της Κοιμήσεως, την οποία εκδηλώνει με την επί δεκαετίες λαμπρύνουσα την πανήγυρι του Ναού παρουσία του.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β´ για την χορηγούμενη άδεια και ευλογία του και ευχαρίστησε, με τη σειρά του τους Εφημερίους του Ναού για την αγάπη τους.

 

 

Εμφανίσεις: 2327