PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ προέστη απόψε του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, στη Σίφνο, όπου φυλάσσεται και η εφέστιος ιερά εικόνα της Θεοτόκου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ, Πρίγκου, του Επάρχου Σίφνου κ. Βενάκη, του Δημάρχου Σίφνου κ. Μπαμπούνη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Σύρου κ. Νταλαχάνη, της Πολιτευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, καθώς και πλήθους πιστών Σιφνίων και παραθεριστών, καθώς και προσκυνητών από την Άνδρο, τη Μύκονο και την Μήλο.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιερώσεως της εορτής του Γενέσιού της Θεοτόκου, με θεολογικές αναφορές στους Πατέρες της Εκκλησίας, σχετικά με το πρόσωπο της Θεοτόκου, την εορτή του Γενέσιου της και στο θέμα της καλλιτεκνίας και της ατεκνίας, καταστάσεις οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι προνόμιο η μία και όνειδος η άλλη, αλλά αμφότερες αποτελούν δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, ο οποίος καλείται, μέσα απ´ αυτές το θέλημά Του.
   Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ έπλευσε με ταχύπλοο και υπό τον έναστρο ουρανό της ασέληνης νύχτας στην ιερά νήσο Μήλο, όπου αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Nαό της Παναγίας, της επιλεγομένης « Κορφιάτισσας».

 

Εμφανίσεις: 2563