PDF

 

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

 

Πληροφορηθείς τήν απώλεια του αγαπητού μου φίλου, ευπατρίδη Ανδριώτη, στοργικού συζύγου,  φιλοστόργου πατέρα και διατελέσαντος Δημάρχου Κορθίου αρχικά και του ενιαίου Δήμου Άνδρου στη συνέχεια, Ιωάννη Γλυνού, καταθέτω στη μνήμη του, μαζί με εκατοντάδες άλλους είμαι βέβαιος, την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, για την προσφορά του προς τον ηγαπημένο λαό της Ἀνδρου!

 Ο Ιωάννης  Γλυνός, με τα χαρίσματα που διέκριναν την προσωπικότητά του, την αρχοντιά, την ευγένεια, τη διάκριση, τον πάντα μετρημένο και μεστό περιεχομένου λόγο του, διαχειρἰσθηκε τα δημόσια πράγματα της Άνδρου με τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αγάπη προς τον τόπο του και σεβασμό ακόμα προς όσους διαφωνούσαν μαζί του.

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα ενθυμούμαι την υποδοχή, που μου επεφύλαξε κατά την πρώτη Επισκοπική μου επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι, το Φεβρουάριο του 2002, τους λόγους, που απηύθυνε προς το πρόσωπό μου και τα προς την ελαχιστότητά μου δώρα της αγαπώσης με καρδίας του.

 Η συναναστροφή μου μαζί του υπήρξε πάντα διδασκαλείο!

Πιστεύω ότι μετά το θάνατο του Νικολάου Θεολόγου, η απώλεια του Ιωάννη Γλυνού κάνει το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Άνδρου πτωχότερο.

Μαζί με τους προοδοιπορήσαντες Δημάρχους Λεωνίδα Βούλγαρη, και Σταμ. Σκόρδο, τον Έπαρχο Ιωάννη Πέρρο και τον Επαρχιακό Σύμβουλο Νικόλαο Παλαμίδη, ο Ιωάννης Γλυνός σηματοδότησε ανεξίτηλα την κοινωνική ζωή της Άνδρου.

Στην εκλεκτή του οικογένεια εύχομαι υγεία και μακροημέρευση.
 

Ο Θεός να έχει τον Ιωάννη αιώνια στη μνήμη Του!

 

† Ο ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Ερμούπολη, 29 Οκτωβρίου 2018

 

Εμφανίσεις: 1834