PDF

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέστηκε σήμερα το πρωί, επι τη συμπληρώσει τριακονταετίας από την εις Κύριον εκδημίαν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α’, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κατάνγκας κ. Μελετίου, Θηβών κ. Γεωργίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς και επιμεληθέντος το ιερό Μνημόσυνο οικείου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.
   Κατά την τέλεση του Μνημοσύνου, του οποίου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ομίλησε με λόγους συγκινητικούς, ιστορικούς και διδακτικούς για τον αοίδιμο Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Α’, για τη ζωή, το έργο του και την προσφορά του προς την Εκκλησία, σε χρόνους δύσκολους και εποχές ταραχώδεις.
Στην τελετή παρέστησαν οι πολιτικές αρχές της Λαμίας, ο δήμαρχος Λαμίας, ο δήμαρχος Αταλάντης, αξιωματικοί του στρατού και της ελληνικής αστυνομίας και πολύ πίστη.
  Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την πρωτοβουλία του, ειπών ότι ανεμνήσθη των νεανικών του χρόνων, όταν ως νέος παρακολουθούσε τον αείμνηστο Ιερώνυμο Α’, οποίος ενστάλαζε στην ψυχή του ωραίες σκέψεις και προβληματισμούς για το αύριο.
   Οι παραστάντες Αρχιερείς συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, για την πρωτοβουλία του και για τον ωραίο λόγο του, με τον οποίο αξιοχρέως τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Ιερώνυμου Α’.

 

Εμφανίσεις: 2448