PDF

  Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, του Πρωτόκλητου, στην αποστολική πόλη των Πατρέων, τελέσθηκε αποψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή τον Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου Β´, Αιτωλίας κ. Κοσμά, Χίου κ. Μάρκου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης Χρυσοστόμου και τον Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, συνευχομένου του εψηφισμένου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Θεοδοσίου, ο οποίος διετέλεσε κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τους παρισταμένους Αρχιερείς, ειπών λόγους επαινετικούς δι’ ένα έκαστον αυτών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσοστόμος ομίλησε με λόγο χειμαρρώδη και οικείο προς τους ακροατές, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αποστόλου Ανδρέα και στην αναζήτηση σήμερα του προσώπου του Κύριου, εκ μέρους και των ανθρώπων, οι οποίοι τον αμφισβητούν, αλλά και εκ μέρους όσων θεωρούν ότι Τον γνωρίζουν και Τον προσεγγίζουν.
   Κατέδειξε δε με ωραία θεολογικά και κοινωνικά επιχειρήματα ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει χωρίς το Χριστό, ο Οποίος παραμένει φίλος του ανθρώπου, ακόμα και όταν εκείνος Τον εγκαταλείπει.
   Στην Ακολουθία, στην οποία συμμετείχε πληθύς Πρεσβυτέρων και Διακόνων, παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και μέγα πλήθος πιστών οι οποίοι συνωστίζονταν για να προσκυνήσουν την τίμια Κάρα και το Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, που περικοσμούσαν το κέντρο του παμμεγέθους και μεγαλοπρεπούς Nαού.

 

Εμφανίσεις: 2515