Αγαπητό μoυ παιδί,

1Όπως πηγαίνουμε στο Σχολείο για να μάθουμε την γνώση της Επιστήμης - και έτσι πρέπει να συμβαίνει- το ίδιο παράλληλα οφείλουμε να παρακολουθούμε και το Σχολείο του Χριστού μας, το Κατηχητικό, για να μάθουμε το θέλημα του Θεού και να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας.

Από τις τάξεις των Κατηχητικών Σχολείων πέρασαν γενιές και γενιές παιδιών και νέων, που,  χάρη στα όσα διδάχθηκαν από τους καλούς μας Κατηχητές, διαμόρφωσαν ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αναδείχθηκαν άξιοι κοινωνικοί εργάτες, άριστοι οικογενειάρχες και καταξιωμένοι επαγγελματίες και διαπρεπείς επιστήμονες.

 Σ’ αυτό  το ξεχωριστής σημασίας έργο, η  τοπική μας Εκκλησία με τους εκλεκτούς Της συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς,  καταβάλλει κάθε προσπάθεια, και στα 12 νησιά μας, ώστε να μάθεις «του Θεού τα γράμματα».

 Δείγμα αυτής της προσπάθειας είναι και τούτο το Κατηχητικό Εγχειρίδιο, προϊόν της φιλοπονίας και της αγάπης του για τα παιδιά, του Αιδεσιμολογιωτάτου Γενικού Διευθυντή των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας, π. Πέτρου Μαραγκού, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε και εγκαρδίως συγχαίρουμε!

 Σου εύχομαι να έχεις πάντα υγεία και  στα μαθήματά σου πρόοδο και συνεχή επιτυχία!

 Με πατρική αγάπη

† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄