ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Τα παιδιά  μας, στα πρόσωπα των οποίων βλέπουμε το αύριο, που αξίζει να το ζήσουν γεμάτο πρόοδο, αληθινή ζωή και δημιουργική προοπτική.

Τους ομαδάρχες της Κατασκηνώσεως, αγόρια και κορίτσια, που τα θυμάμαι μικρά παιδιά στον Άγιο Νικόλαο και τώρα τους καμαρώνω εφήβους, να στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας, και

Τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο, ο οποίος, παρ' όλα τα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, ως Εφημέριος του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κάθε χρόνο αγκαλιάζει με αγάπη την Κατασκήνωσή μας, της οποίας είναι, όντως, η καρδιά και η ψυχή.

Δεύτερον, να καταθέσω τον προβληματισμό μου, για το μήνυμα, που μας έδωσαν σήμερα τα παιδιά σχετικά με τον καταλυτικό ρόλο της Τηλεόρασης στη σύγχρονη κοινωνία  και το πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και στην καθοδήγησή τους, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης.

Τρίτον, να προβώ στη διαπίστωση ότι έχουμε καλά παιδιά, με ευαισθησία, ευγένεια, πολιτισμό, εσωτερική δύναμη για τη ζωή και το μέλλον, γι` αυτό έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντί τους, πρώτα εγώ, ως Επίσκοπος και πνευματικός τους Πατέρας, και σας διαβεβαιώ ότι η αγωνία μου είναι και θα είναι πάντα γι` αυτά τα παιδιά συνεχής και έντονη. Μαζί με τους Ιερείς και την Ιερά μας Μητρόπολη, θα είμαστε πάντα κοντά τους, να τα βοηθούμε και να τα στηρίζουμε."

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά αναμνηστικά ενθύμια και ευχαρίστησε τον τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό,που κάλυψε την Εκδήλωση, τη δασκάλα του χορού, τη φιλόμουση χειρίστρια του σαντουριού και τον Πλοιοκτήτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και πρόθυμο παντός αγαθού έργου χορηγό, ο οποίος, στη συνέχεια, παρέθεσε προς όλους, παιδιά και γονείς, παραδοσιακή δοχή.


Εκτύπωση   Email