Ξενώνας φιλοξενίας

 

Το 1999 η φιλογενής Ερμουπολίτισσα Αλεξάνδρα Βλάμη, θανούσα, κατέλιπε στην Ιερά Μητρόπολη με διαθήκη της διώροφη κατοικία με ισόγειο κατάστημα σε κεντρική περιοχή της Ερμούπολης.

Το 2003 ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β' αξιοποιώντας το περιουσιακό αυτό στοιχείο της Ιεράς Μητροπόλεως και επειδή το οίκημα βρίσκεται πλησίον του «Βαρδακείου Περιφερειακού Νοσοκομείου Κυκλάδων», μετέτρεψε τους δυο ορόφους, με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως, ύψους 30.000,00 ευρώ σε Ξενώνα, προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί οι συνοδοί των ασθενών που έρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων για νοσηλεία.

Στο Ξενώνα δόθηκε το όνομα «Το σπίτι του Ταξιδιώτη» και από της λειτουργίας του μέχρι σήμερα (Απρίλιος 2011) έχουν φιλοξενηθεί, καταγεγραμμένοι στο ημερολόγιο, 1800 επισκέπτες εντελώς δωρεάν.

 
Στο Ξενώνα, έκτος από τους συνοδούς των ασθενών, η Ιερά Μητρόπολη φιλοξενεί μαθητές εκπαιδευτικών εκδρομών από διάφορους προορισμούς, εκπαιδευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, μαθητές με ειδικά μαθησιακά προβλήματα που έρχονται στην Ερμούπολη από τα νησιά των Κυκλάδων, παιδιά αθλητικών ομάδων.                             
 

Εκτύπωση   Email