Εκτύπωση

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ σήμερα Τρίτη, 8 Ιουνίου, μετα το πέρας της Συνεδριάσεως της Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της οποίας είναι μέλος, θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στη Μήλο και εκείθεν, με διερχόμενο πλοίο της γραμμής, θα πλεύσει στη Σίφνο.
Αύριο, Τετάρτη, 9 Ιουνίου, τοι πρωί θα ιερουργήσει στο επί του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής ομώνυμο Μοναστηριακό Ναό, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα και εν συνεχεία, κατά το έθος. θα τελέσει τον Αγιασμό στην επί της ακρης της χερσονήσου Φιάλη.
Το εσπέρας, στον ιερό της Χρυσοπηγής, όπου θα μεταφερθεί η ομώνυμος θαυματουργή εικόνα, θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και της αναμνήσεως των προς την νήσο Σίφνο και τους κατοίκους της θαυμασίων της Θεοτόκου, της επιλεγομένης Χρυσοπηγής, της διασωσάσης αυτούς εκ νόσου λοιμικής.
Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 10 Ιουνίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, στον οποίο θα έχει διακομισθεί με αυτοκινητοπομπή η Εικόνα της Χρυσοπηγής.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα μεταβεί στην Αθήνα.
Το Σάββατο και την Κυριακή, 11 και 12 Ιουνίου αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην Έδεσσα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ετήσιο προσκύνημά του και να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στην κοινότητα Δωροθέα της Αριδαίας.