Εκτύπωση

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στην περιοχή "Λίμνη" με την συμπροσευχή των Ιερέων της πόλεως και πλήθους πιστών.

Μετά την λήξη του Εσπερινού, ο Εφημέριος του Ναού έλαβε φως από την ακοίμητη κανδήλα του Αγίου και δι’  αυτού άναψαν όλοι οι πιστοί τα φαναράκια και τα κεριά τους. Στην συνέχεια λιτανευτικά μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου Βασιλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, υπό τον χαρμόσυνο ήχο των κωδωνοκρουσιών ενώ οι πιστοί έψαλλαν τα κάλαντα του Αγίου Βασιλείου.

Την κυριώνυμη ήμερα τελέσθηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, τελέσθηκε η δοξολογία του νέου έτους, παρόντων των κ. Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ και πλήθους πιστών.  Ο Πρωθιερεύς του Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β, και ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούς, καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά! 

Μετά την λήξη της δοξολογίας οι Ιερείς του Ναού ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα και ο μαθητής του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου, Ιάκωβος Αντωνίνης,  βρήκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το φλουρί! Αμέσως μετά  Κλήρος και λαός επέστρεψαν την εικόνα του Αγίου Βασιλείου στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο.