telefteanea

Breadcrumbs

     Για πρώτη φορά, μετά την έκδοση του υπ' αριθμ. 139/15.10.2013, Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο η ημέρα μνήμης του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου Μυκόνου αναγνωρίσθηκε ως επίσημη ημέρα αργίας για τη Μύκονο, τιμήθηκε εφέτος η εορτή του Εφόρου και Προστάτου της νήσου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως, με λαμπρότητα και πρωτοφανή προσέλευση πιστών.

    Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον ιερό Κλήρο της Μυκόνου και προς τούτο αφιχθέντες Κληρικούς από το Άγιο Όρος και την Αθήνα, με τη συγκινητική παρουσία μαθητών από όλα τα Εκπαιδευτήρια της Μυκόνου, που προσήλθαν με τις σημαίες τους συνοδευόμενοι από τους Καθηγητές και Διδασκάλους τους, του εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Βουλευτού κ. Τάκη Ρήγα, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά, ο οποίος, ως Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου τα μέγιστα συνέβαλε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών  Συμβούλων του Δήμου Μυκόνου, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ και αξιωματικών της Μονάδας, του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  και του Λιμενάρχη Μυκόνου,  και πλήθους Μυκονίου λαού, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους.

    Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επήνεσε τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιω. Βρούτση για την αθόρυβη στήριξη του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεχάρη το Δήμαρχο κ. Κουκά για τη συμμετοχή του στη λαμπρή διεξαγωγή των Εκδηλώσεων.

     Απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέφερε ότι ο Άγιος Αρτέμιος, που δεν απείχε πολύ από την ηλικία τους, διαπνεόταν από δύο αρετές, τις οποίες πρέπει και εκείνοι να αποκτήσουν, την πίστη στο Θεό και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

     Ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Μυκονίους για την πάνδημη συμμετοχή τους στον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, καλώντας τους να τον επιτελούν κάθε χρόνο όλο και λαμπρότερο και τονίζοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στο Συνοδικό της Μονής, όταν του εδόθη ο λόγος από τον  Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ, για να μιλήσει για το ποιμαντικό έργο στη Μύκονο, αναφέρθηκε στην πίστη των Μυκονίων και την εμμονή τους στην τήρηση των πατρώων παραδόσεων."Με τη σημερινή σας συμμετοχή", είπε χαρακτηριστικά, "βεβαιώσατε εμπράκτως την αλήθεια των λόγων μου! Σας ευχαριστώ θερμά, και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους μας, που είναι και οι εγγυητές, οι φύλακες και οι συνεχιστές της μεγάλης παραδόσεως της Μυκόνου".

      Μετέφερε, επίσης τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄και την υπόσχεσή Του να επισκεφθεί  εν ευθέτω χρόνω τη Μύκονο, να ευλογήσει το Λαό της και να προσκυνήσει τους Ναούς και τα Μοναστήρια της και  συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ.  Πέτρο Μαραγκό, για τους κόπους και τους μόχθους, στους οποίους, μαζί με τους συνεργάτες του, υπεβλήθη για την ως άριστα προετοιμασία της ελεύσεως του Μακαριωτάτου στη Μύκονο, η οποία ανεβλήθη για αντικειμενικούς λόγους, και του ευχήθηκε καλή διακονία και συνέχιση της καρποβριθούς προσφοράς του, ιδιαίτερα στο χώρο της Νεότητος.

    Συνεχάρη, ωσαύτως, και όλους τους Εφημερίους της Μυκόνου, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός, με το να  τους αγκαλιάζει και να τους στηρίζει, αποδεικνύει ότι στο πρόσωπό τους βρήκε άξιους και ικανούς ποιμένες, οι οποίοι τον εμπνέουν, τον καθοδηγούν και θεραπεύουν  τις πνευματικές του ανάγκες.

      

  • Δευτέρα 2 Αυγούστου
    Στεφάνου ανακομιδή λειψάνων, Φωκά, Ιουστινιανού οσίου

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ