Εκτύπωση

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην παραθεριστική περιοχή Μάννα της Σύρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος  Β', συμπαραστατούμενος από  τον Εφημέριο του Ναού και ιερείς της Σύρου, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μάννα και πολλών πιστών από το Μάννα και άλλες περιοχές της Σύρου, ενώ τους ύμνους απέδωσε η περιώνυμη Χορωδία του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του, με αφορμή την προτροπή του σημερινού Αποστολικού Αναγνώσματος "ζηλούτε τα κρείττονα", προέτρεψε τους πιστούς να ζηλώσουν και να μιμηθούν τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι εζήλωσαν και εβίωσαν το ύψιστο αγαθό της αγάπης και θεώρησαν καθήκον τους να προσφέρουν δωρεάν στους ανθρώπους τη χάρη και τα δώρα, που δέχθηκαν από το Θεό, και τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ υγείας των ασθενούντων και ενισχύσεως των ιατρών και νοσηλευτών.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος έπλευσε προς Πειραιά, προκειμένου να λάβει μέρος στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Σεβασμιωτάτου κ. Γαβριήλ.