Εκτύπωση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ , παρουσία του λαού της Κιμώλου και των μαθητών όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης του νησιού, συνοδευομένων από τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, αφού συνεχάρη τους μαθητές για την εκπόνηση ενδιαφερουσών ερευνητικών εργασιών και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο, που επιτελούν, υπογράμμισε ότι "στο Ναό του Σολομώντος ο ιερώτερος χώρος ήταν τα Άγια των Αγλιων με την Κιβωτό της Διαθήκης, τη Ράβδο του Ααρών και τη Στάμνα με το Μάνα. Στο Χριστιανικό Ναό ιερώτερος χώρος είναι το Άγιο Βήμα, επί της αγίας Τραπέζης του οποίου ο Κύριος προσφέρεται και θυσιάζεται για τη σωτηρία των πιστών, τα πρόσωπα των οποίων είναι τα πιο πολύτιμα "αντικείμενα" του Ναού", και προέτρεψε τους παρισταμένους πολυπληθείς πιστούς να εκκλησιάζονται συχνά και να συμμετέχουν συνειδητά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημἠτριο Βεντούρη για το πλούσιο ποιμαντικό έργο, που επιτελεί.