Εκτύπωση
Πρό του πέρατος της Λειτουργικής Προσευχής, απένειμε τον αργυρό Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας σε αφοσιωμένο συνεργάτη της Ιεράς Μονής, τιμώντας έτσι την πολυετή προσφορά του προς αυτήν και χειροθέτησε Αναγνώστη συνταξιούχο Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού..

Την Τρίτη, 28 Ιουλίου, το πρωί επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το εσπέρας μετέβη στη ΝΑΞΟ.

Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και του επιχωρίου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου, επί τοις Ονοματηρίοις του, προς τον οποίο ευχήθηκε αδελφικώς.

Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, έπλευσε στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Το Σάββατο, 1 Αυγούστου, το πρωί, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και τέλεσε την Ακολουθία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, η οποία κατ’ έθος τελείται στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα από της συστάσεώς του, κατά την τάξη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Τήν Κυριακή, 2 Αυγούστου, μετέβη με ελικόπτερο στη ΣΕΡΙΦΟ και ιερούργησε στον Ι. Ναό της Ευαγγελιστρίας, στη Χώρα, παρουσία πλήθους Σεριφίων και ξένων παραθεριστ?ν, και προ του πέρατος της θείας Λειτουργίας ετίμησε τον εφημέριο του Ναού, Αρχίμ. Δανιήλ Συμάκου για τη δεκαετή καλλίκαρτη διακονία του και τους συνταξιούχους γηραιούς εκπαιδευτικούς τον Θεολόγο, Γεώργιον Κόντε και τον φιλόλογο Παν. Παπαδόπουλο, για την προσφορά τους στην παιδεία και το συγγραφικό τους έργο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην Ερμούπολη και παρέστη στην τελετή λήξεως της εφετινής Κατασκηνωτικής Περιόδου, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, στην Ι. Μονή της Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και παρατάθηκε για πέντε επιπλέον μέρες, ύστερα από παράκληση των Κατασκηνωτών.

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ιστορικό Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 185 χρόνια ενοριακής ζωής και μαρτυρίας και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνος.

Την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον ως άνω Ι. Μητροπολιτικό Ναό.

Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό και θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμμολόχου.

Το Σάββατο, 8 Αυγούστου, το απόγευμα, θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίων Πάντων, στο χωριό Αηδόνια στο Κόρθιον.

Την Κυριακή, 9 Αυγούστου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 3 Αυγούστου 2009