telefteanea

Breadcrumbs


Αργά το βράδυ, έπλευσε προς ΜΗΛΟ.

Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, συνιερούργησε μετά το? Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου κ. Προκοπίου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας, της επιλεγομένης «Κορφιάτισσας», στην κωμόπολη Πλάκα, και το βράδυ έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, επέστρεψε στη ΣΥΡΟ.

Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, το πρωί τέλεσε τον Αγιασμό, επί τη ενάρξει του νέου Σχολικού Έτους, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμουπόλεως και στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ερμουπόλεως.

Το απόγευμα έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ιερούργησε, παρουσία πλήθους πιστών, στον Ι. Να? του Αγίου Νικολάου του Γιαλού, στην πόλη της Μυκόνου, επί τη ολοκληρώσει των εργασιών επισκευής, ανακαινίσεως και εξωραϊσμού του, κατόπιν των φθορών, που είχε υποστεί από το χρόνο και τη γειτνίασή του με τη θάλασσα, δια χορηγίας Μυκονίου επιχειρηματία.

Το απόγευμα επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, ιερούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τέλεσε χειροτονία Διακόνου και χειροθεσία Αναγνώστη.

Αμέσως μετά, μετέβη με ελικόπτερο στη ΣΙΦΝΟ και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Φάρος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στον Ηγούμενο της Ι. Μονής Βρύσεως και τον Δήμαρχο Σίφνου την έγκριση της Ιεράς Συνόδου για την παραχώρηση Μοναστηριακού κτήματος, ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Βρύσεως, στην περιοχή «Φυρρογείων», για την ανέγερση από τον Ο.Σ.Κ. σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου. Τη χειρονομία αυτή αγάπης της τοπικής Εκκλησίας προς τους Νέους χαιρέτισαν στην ευχαριστήρια προσλαλιά τους προς το Σεβασμιώτατο τόσο ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ιωάννης Γεροντής, όσο και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου κ. Βασίλης Σημέρης.

Τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, το πρωί μετέβη με ελικόπτερο στη ΣΙΚΙΝΟ και ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παντανάσσης - Τιμίου Σταυρού, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε Μηνύματα επί τη ενάρξει του νέου Σχολικού έτους στους Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο μήνυμά του προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «.....Σε αυτή την μοναδική χρονική περίοδο της ζωής σας, εδώ στο σχολείο σας με την ευθύνη, την καθοδήγηση και την αγάπη των δασκάλων σας θα πρέπει να προσπαθήσετε να κτίσετε τα θεμέλια επάνω στα οποία θα οικοδομήσετε αύριο ολόκληρη τη ζωή σας. Γι’ αυτό πρέπει να εργασθείτε με προθυμία και ζήλο. Δίπλα σας είναι ο Κύριός μας, ο Χριστός μας ο οποίος, ως καλός και στοργικός Πατέρας ιδιαιτέρως αγαπά εσάς τα παιδιά για την καθαρή σας καρδιά καθώς και η αγία Εκκλησία Του, η πνευματική μητέρα όλων μας, η οποία προσεύχεται για την πρόοδό σας, σας αγκαλιάζει με αγάπη και είναι πάντοτε πρόθυμη να ακούσει τους προβληματισμούς σας, να ξεκουράσει την ψυχή σας και να ενισχύσει τις δυνάμεις σας για να μπορέσετε να πετύχετε τους καλούς σας στόχους.....»

Προς τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε:
« ….. Η ανθρώπινη ωριμότητα και ολοκλήρωση δεν εξασφαλίζεται επαρκώς μόνον από την αύξηση του γνωσιολογικού του ορίζοντος ή την βελτίωση της οικονομικής του επιφάνειας, αλλά κυρίως και πρωτίστως μέσα από την συνεχή προσπάθειά του να ανακαλύψει μέσα από την κοινωνία του με τον Θεόν και τον συνάνθρωπό του που είναι εικόνα Του, την πραγματική του ταυτότητα και την αξία αυτής της ζωής. Σ’ αυτό το περιπετειώδες ταξίδι μας για την επιστροφή στην προσωπική μας Ιθάκη, έμπειρος πλοηγός μας και αληθινά φίλος μας είναι ο θεάνθρωπος Κύριός μας Ιησούς Χριστός, η αιώνια αλήθεια, ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας, η ζωή. Κοντά στον Χριστό μπορούμε να ανακαλύψουμε την γνήσια ελευθερία, την αυθεντική αγάπη, τις υπερούσιες εκείνες αξίες που διασώζουν την ομορφιά του ανθρωπίνου προσώπου....»


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

    • Πέμπτη 5 Αυγούστου
      Ευσιγνίου μάρτυρος, Νόννης, Αββακούμ νεομ.
    
    Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ