Δελτίο τύπου 22/12/2009


Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς, στο Μπατσἰ.

Το απόγευμα έπλευσε προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Τήν Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στο χωριό Καρυά, και απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε διδύμους Ἐφημερίους, που διακονούν την τοπική Εκκλησία της Τήνου.

Το απόγευμα, προήδρευσε σε Συνεδρίαση της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής και ακολούθως έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Τήν Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Ναό Παναχράντου Χώρας, επι τη ιερά μνήμη του αγίου Μοδέστου, τον οποίο τιμούν ιδιαιτέρως τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της Μυκόνου και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τήν Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, το πρωί, συνιερούργησε μετ’ άλλων Ἀρχιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, επί τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιἠλ, ανταποδίδοντας παρόμοια επίσκεψή του στη Σύρο.

Την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, έλαβε μέρος στην Έκτακτη Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας ἐπέστρεψε στη ΣΥΡΟ.

Το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, εθεμελίωσε το Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων, που θα ανεγερθεί με δαπάνη των αλιέων της Σύρου, πλησίον του Ι. Προσκυνήματος του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή ΄Αρμενα.

Τήν Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, ἱερούργησε στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα, παρουσία πλήθους πιστών και των παιδιών, που απαρτίζουν τις Χριστιανικές Ομάδες των Ενοριών της Σύρου, προς τα οποία έδινε λειτουργικές επεξήγησεις κατά τήν τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές, συνομίλησε μαζί τους και συμμετέσχε στο παιχνίδι τους στον αύλιο χώρο του Ναοῦ.

Το μεσημέρι, επισκέφθηκε την Π.Ν.Β., στις Αγκαθωπές, με την ευκαιρία της άφιξης του Υποναυάρχου κ. Κωνστ. Γκιώνη, διοικητή της Δ.Δ.Μ.Ν.

Την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, θα δεχθεί, κατά το έθος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ευχές από τα Σχολεία της Σύρου, φορείς και μενονωμένους πιστούς.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην αγορά της Ερμούπολης και τα φιλανθρωπικά Καταστήματα της Σύρου.

Τα Χριστούγεννα, Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τό Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επι τη εορτή των Αγίων Δέκα, προστατών του ιστορικού Συνδέσμου Κρητών Σύρου.

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, ὀπου τιμάται η μνήμη του Αγίου Στεφάνου, και θα τελέσει τη χειροτονία πτυχιούχου Χημικού σε διάκονο.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 15 Δεκεμβρίου 2009


Εκτύπωση   Email