13s    14s    15s

16s    17s    18s

19s

Την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ  και προήδρευσε συνεδριάσεως της Διοικούσας το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής.

Την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Τήνου και δύο Παιδικούς Σταθμούς, ὀπου έγινε εγκάρδια δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης από τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές, οι οποίοι του πρόσφεραν ιχνογραφίες και άλλα δώρα, που ειδικά προετοίμασαν για την επίσκεψή του.

Το μεσημέρι, ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας των εργαζομένων στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στη συνέχεια, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, νωρίς το πρωί έπλευσε προς ΑΝΔΡΟ και στη συνέχεια πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς «Αγίας».

Το απόγευμα, παρέστη  σε σύναξη των Εφημερίων και των νεοδιορισθέντων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της περιφερείας Μπατσίου-Γαυρίου, στον Ι. Ναό Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, τους οποίους ενημέρωσε για τα καθήκοντά τους και προς τους οποίους επέδωσε τα διοριστήρια.

Την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το Λύκειο, το Γυμνάσιο, δύο Δημοτικά Σχολεία και δύο Παιδικούς Σταθμούς της Άνδρου, τα μέλη της  εκπαιδευτικής κοινότητας των οποίων το υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη της Ι. Μητροπόλεως στο εκπαιδευτικό τους έργο, όποτε αυτή ζητηθεί.

Το απόγευμα,  παρέστη  και ομίλησε σε σύναξη των Εφημερίων και των νεοδιορισθέντων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της περιοχής Χώρας-Κορθίου, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας, τους οποίους ενημέρωσε για τα καθήκοντά τους και προς τους οποίους επέδωσε τα διοριστήρια..

Το εσπέρας της ίδιας μέρας,  υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, προέστη της αγρυπνίας, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, που κατ’  έθος τελείται στην Ιερά Μονή Παναχράντου και προέβη στην χειροτονία σε διάκονο Μοναχού της Ι.Μονής, πτυχιούχου της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ευδόκιμου, της Ιεράς Αδελφότητας, εφημερίων των κοντινών ενοριακών κοινοτήτων και πλήθους πιστών, που αψήφησαν την σφοδρή κακοκαιρία και κατέφθασαν για την αγρυπνία και την χειροτονία.

Απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ενώ έξω ο άνεμος και η βροχή μαίνονται, εμείς εδώ, στο Καθολικό της Μονής μας, είμαστε στη ζεστή αγκαλιά του Θεού, τελούντες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκείνο της προσωπικής σου πνευματικής σου στιγμής, αγαπητό μου παιδί, υποδιάκονε Φιλάρετε. Ο δρόμος που διάλεξες να περπατήσεις προμηνύει ματωμένα πόδια, πληγωμένη καρδιά, δακρυσμένα μάτια αλλά και νικηφόρα μάχη ενάντια στο θέλημα του κόσμου που αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού για την επιστροφή του ανθρώπου και την συμμετοχή του στο μυστήριο της Σωτηρίας».

Το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου,  το πρωί ιερούργησε στην Ι. Μονή της Αγίας Μαρίνης, στην οποία ιδιαιτέρως τιμάται η Οσία Φιλοθέη, καθώς είχε πνευματικούς δεσμούς με την Ιερά Μονή και χειροθέτησε σε Πνευματικό  Ιερομόναχο της Μονής, για τις ανάγκες της Αδελφότητος και των προσκυνητών της Μονής.

Το απόγευμα,  έπλευσε προς ΡΑΦΗΝΑ

Την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ιερούργησε, εν πληθούση εκκλησία,  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και τέλεσε τη σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Πλάτωνα Βακαλάκη, υιού ιερέως, και χειροθέτησε Αναγνώστη ιεροψάλτη του Ι. Ναού.

Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 21-23 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος θα ευρίσκεται στην ΑΘΗΝΑ, προς εκπλήρωση υποχρεώσεων, που απορρέουν από τη συμμετοχή του σε Συνοδικές Επιτροπές.

Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί αεροπορικώς, μέσω Σύρου-Αθηνών και Θεσσαλονίκης στη ΦΛΩΡΙΝΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στις Λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, κατά την οποία άγει τα ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, το πρωί, θα συνιερουργήσει, μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φλωρίνης και στη συνέχεια, μέσω Θεσσαλονίκης και Λαυρίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Κυριακἠ, 27 Φεβρουαρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου,  στα Χρούσσα.

 

Pin It