20s 21s 22s

23s

Τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος έπλευσε προς ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ και το απόγευμα τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας».

Την Τρίτη, 1 Μαρτίου, το πρωί,  ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα πλεύσει προς ΜΗΛΟ.

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, το πρωί, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία Αδάμαντος και Πολλωνίων, προς τους Εκπαιδευτικούς και μαθητές των οποίων απηύφθυνε πατρικές ευχές, παραινέσεις και συμβουλές.

Το απόγευμα, χοροστάτησε στον Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριοβασάλου.

Την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλακών, προέβη στη σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννη Σταυρίκου και  τέλεσε την χειροθεσία ρασοφορίας Μηλίου σπουδαστή της Ριζαρείου Σχολής, παρουσία πλήθους πιστών και αντιπροσωπειών από όλα τα Σχολεία της νήσου, του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Μήλου και εκπαιδευτικών.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου εξελίχθηκε σε λειτουργικό μάθημα, αφού εξήγησε στους μαθητές και τους νέους, που παρακολουθούσαν με προσήλωση, τη θεία λειτουργία, τα στάδια της χειροτονίας και τον συμβολισμό των αμφίων.

Το απόγευμα, έπλευσε  προς ΠΕΙΡΑΙΑ και τέλεσε εν πλω Αγιασμό στο πλοίο «SUPER FERRY II», το οποίο εξυπηρετεί ανελλιπώς τα νησιά των Κυκλάδων και προσφάτως περιήλθε στην πλοιοκτησία Ανδρίων πλοιοκτητών.

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου, αργά το βράδυ επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Κυριακή, 6 Μαρτίου, το πρωί,  ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου και τέλεσε ετήσιο Μνημόσυνο πρώην Δημάρχου Ερμουπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας,  τέλεσε τον λεγόμενο «Εσπερινό της  συγχωρήσεως» στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ερμουπόλεως.

Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, το απόγευμα θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό και θα εναποθέσει απότμημα από ιερά Λείψανα ενός εκ των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Μυκόνου.

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και θα τελέσει την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και θα παραστεί, συμπροσευχόμενος, κατά την διενοεριακή εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό Κοιμησεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως.

Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου, θα πλεύσει προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ και θα τελέσει την Ακολουθία της Α΄Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, και αργά το βράδυ θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ι.Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, και στη συνέχεια, κατά το επιχώριο έθος, θα συνοδεύσει την τρίωρη  λιτανευτική μεταφορά της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων, από την Ιερά Μονή προς την πόλη της Μυκόνου, όπου και θα ενθρονισθεί στον Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο, κατά το πατροπαράδοτο έθος τριών αιώνων, θα παραμείνει προς ευλογία και αγιασμό των πιστών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

Το απόγευμα, θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου, θα συνιερουργήσει κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, στον Ι. Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, και εν συνεχεία, στην είσοδο της Άνω Σύρου, επικεφαλής του Κλήρου και του λαού της Σύρου, θα υποδεχθεί την τίμια Κάρα του Αγίου Αβερκίου, η οποία θα μεταφερθεί λιτανευτικώς στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση ενδιαφερομένων, η μηνιαία συνάντηση της «Σχολής Γονέων» της Ιεράς Μητροπόλεως.
Pin It