Το απόγευμα της ίδιας μέρας,  επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το Σάββατο, 26 Μαρτίου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, έπλευσε προς ΠΑΡΟ.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου,   συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όπου και ετελέσθη το τριετές ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα θα χοροστατήσει στη διενοριακή Σύναξη, η οποία έλαβε χώρα, με εντυπωσιακή συμμετοχή πιστών,  στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, κατά την οποία τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος.

Την Τρίτη, 29 Μαρτίου, θα λάβει μέρος στις εργασίες της Έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, θα πλεύσει μέσω Ραφήνας στη νήσο ΚΕΑ και το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κορρησίας.

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ιουλίδος, στην οποία προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κέας.

Την Παρασκευή, 1 Απριλίου, θα πλεύσει, μέσω Πειραιώς, στη ΣΙΦΝΟ, και θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Άνω Πεταλίου, στον οποίο φιλοξενείται η ιερά Εικόνα της Παναγίας, της επιλεγομένης Χρυσοπηγής.

Το Σάββατο, 2 Απριλίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλου, και το απόγευμα θα μεταβεί αεροπορικώς, μέσω Σαντορίνης, στην ΑΘΗΝΑ.

Την Κυριακή, 3 Απριλίου, αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, θα ιερουργήσει κατά την Β΄ Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Σώζοντος και θα τελέσει μνημόσυνο φιλογενούς Συριανού.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην ιερά νήσο Τήνο διενοριακή Σύναξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου είχε μεταφερθεί λιτανευτικώς από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου η Τιμία Κάρα της Οσίας Πελαγίας, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τήνου, εκπρόσωποι των Αρχών του νησιού και πλήθος πιστών και προσκυνητών, κατά την οποία τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.  την παρουσία πλήθους πιστών, του Δημάρχου Τήνου και ομίλησε ο Ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Το Σάββατο,  2 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, στην Ερμούπολη, θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση της Σχολής Γονέων, που λειτουργεί στα πλαίσια του «Κέντρου Μέριμνας Για την Οικογένεια» της Ιεράς Μητροπόλεως
Pin It