Εκτύπωση

 

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου,  επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου,  έπλευσε στη ΜΥΚΟΝΟ και το απόγευμα ομίλησε στην παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος του Γ. Ανωμερίτη «Χριστόδουλος Καλέργης, ένας περιπλανώμενος ζωγράφος εκ νήσου Μυκόνου», που έλαβε χώρα στο «Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου».

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Το απόγευμα χοροστάτησε, εν πληθούση Εκκλησία,  κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης-Φανερωμένης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, όπου φυλάσσεται θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, και τέλεσε ειδική δέηση, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας ήταν ερανισμένο από την προσευχή του εκ των Τριών εν καμίνω Παίδων Αζαρίου, (Δανιήλ γ' 1-21), για την προστασία και ενίσχυση του δοκιμαζόμενου από την επιδρομή της οικονομικής δυσκολίας λαού, και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων, ανέργων, νέων και πολυτέκνων.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, το πρωί,  ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως.

Το μεσημέρι έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, της Εκκλησίας της Κρήτης, στον κατάμεστο από πλήθος Μυκονίων πιστών Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μανουήλ, του Νεομάρτυρος, του Κρητός, του εν Μυκόνω διαβιώσαντος  (†1792).

Σήμερα, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, μεταβαίνει στην ΑΘΗΝΑ, όπου, με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων και συνοδευόμενος από Μέλη αυτής,  θα έχει συνάντηση με την κα Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια θα προεδρεύσει συνεδριάσεως του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», του οποίου είναι Πρόεδρος.

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Κυριακού, στην περιοχή «Μαού».

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Κυριακού, στην περιοχή «Καλαφάτης».

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα μεταβεί αεροπορικώς στην ΑΘΗΝΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εκκλησίας και Πολιτείας για θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Αλεξάνδρου, στην περιοχή «Καλαφάτης», και το απόγευμα θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, θα μεταβεί αεροπορικώς στην ιερά νήσο ΜΗΛΟ, όπου θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο στον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους-Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος και στη συνέχεια θα τελέσει τα εγκαίνια του σιλό αποθήκευσης μπετονίτη της Εταιρείας « S & B  Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.»

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα επανακάμψει στην ΑΘΗΝΑ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 23 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, ετελέσθη στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ με λαμπρότητα η πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου της Αγίας Θέκλας, κτίτωρ του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ποτέ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Αγαθόνικος. Των   λατρευτικών και λειτουργικών Εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε ο παρεπιδημών για προσκυνηματικούς λόγους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Την Κυριακή και Δευτέρα, 25 και 26 Σεπτεμβρίου  αντίστοιχα, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε ο ωσαύτως παρεπιδημών για προσκυνηματικούς λόγους και άγων τα Ονοματήριά του  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος