Εκτύπωση

Την Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ' Δημοτικού Σχολείου της ιεράς νήσου Τήνου, αφιερωμένης στα ηρωικά Θύματα του Ευδρόμου "ΕΛΛΗ", εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', παρουσία του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, του  Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού, του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής , του επί τιμή Αντιπροέδρου του ΠΙΙΕΤ κ. Ευ.Γκίζη, του Λιμενάρχη Τήνου, των Εκπαιδευτικών και Μαθητών και του Προέδρου και Μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Πηνελόπη Διασκούφη, προσεφώνησε με εγκάρδιους λόγους το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και τους συνεχάρη για την πρότασή τους να δοθεί στην Αίθουσα το όνομα "Θυμάτων Καταδρομικού ΕΛΛΗ", αφού, όπως, είπε και ο χώρος στον οποίο έχει ανεγερθεί το Σχολείο παραχωρήθηκε το 2012 από το ΠΙΙΕΤ στο Δήμο Τήνου, για το σκοπό αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην προσλαλιά του τόνισε ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία στάθηκε η ωραία έκδοση των μαθητών του  Σχολείου σχετικά με τα θύματα του "ΕΛΛΗ", τη μνήμη των οποίων τιμά και με αυτόν τον τρόπο το Ιερό Ίδρυμα, εν όψει,μάλιστα της Εθνικής μας Εορτής, και διηγήθηκε στα παιδιά μια παραβολική ιστορία, με πολλά διδάγματα για τη ζωή.

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τήνου,πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας από το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', το Δήμαρχο Τήνου και τον Αντιπρόεδρο του ΠΙΙΕΤ.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ωραίο θεατρικό δρώμενο και ένα τραγούδι,με αφορμή το γεγονός αυτό.

Τέλος, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου προσέφεραν Εικόνα της Παναγίας στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', ο οποίος, με τη σειρά του, προσέφερε σε όλους τους μαθητές τσάντες με σχολικά είδη, που διεθεσε προς την Ιερά Μητρόπολη η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ".

φωτογραφίες Eλευθέριος Αποστολόπουλος