telefteanea

Breadcrumbs

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στη Χώρα της Κύθνου, στον χώρο, όπου εχθές έγινε η υποδοχή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως, του Κυθνίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β', του Ὸρθρου τελεσθέντος στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, από τον οποίο,με λιτανευτική πομπή, επικεφαλής έχουσα τους τρείς Ιεράρχες,οι πιστοί κατευθύνθηκαν προς την προευτρεπισμένη εξέδρα, προ του Δημαρχιακού Καταστήματος, παρουσία των τα πρώτα φερόντων στην Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, των Εκπροσώπων του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργού Ναυτιλίας, των εξ Ουκρανίας αφιχθέντων και πλήθους Κυθνίων και παρεπιδημούντων. 

       Στην ομιλία του, η οποία πολλάκις διακόπηκε από τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρισταμένων, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος Β' τόνισε, μεταξύ άλλων ότι "κι` αν όλα μας τα κλέψουν και αν όλα μας τα πάρουν, την πίστη μας στο Θεό και την αγάπη μας προς την Πατρίδα κανείς δεν μπορεί να μας πάρει απότην καρδιά μας, διότι αυτά είναι η πιο μεγάλη και αναφαίρετη περιουσία του λαού μας ",  

       Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'   απευθυνόμενος προς το λαό είπε ότι "σήμερα οφείλονται ευχαριστίες πολλές προς όλους τους κατοίκους της Χὼρας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά,που όλες αυτές τις ημέρες δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας και δείξατε την ευγένεια, τον πολιτισμό σας και την αγάπη σας προς την Εκκλησία, με την εν πλησμονή αγάπης προσμονή της αφίξεως των ιερών Λειψάνων του συντοπίτη μας Αγίου Ιγνατίου... Όλα αυτά,που ζήσαμε χθες και ζούμε σήμερα, όλη αυτή η προετοιμασία, δεν είναι τίποτ' άλλο, αλλά καρπός συνεργασίας,αγάπης,ομοψυχίας και ενότητος! Γιατί,όπου υπάρχει ενότητα και ομοψυχία,εκεί και άριστα έργα επιτελούνται, σε καε τομέα του δημόσιου και ιδιωτικού μας βίου".

       Ευχαρίστησε, επίσης, τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και Σιδηροκάστρου κ. Μακαριο για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά  τρεις Αρχιερείς συνιερουργούν στην Κύθνο, και απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, υπό τις διαρκείς επευφημίες του λαού, στους Οικονόμους Νικόλαο Δανιήλ και Χαρίλαο Δημητρίου, τους οποίους χαρακτήρισε αόκνους και καλούς εργάτες του Ευαγγελίου, που με αγάπη και αφοσίωση τις Ενορίες του νησιού.

       Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τους υπαλλήλους του Δήμου, όσους στήριξαν τεχνικά την Εκδηλωση, τον δημοσιογράφο κ.Κουλούρα, από την "ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" , το παριστὰμενο Δημοσιογραφο του "ΑΝΤΕΝΑ" , και τους Διακόνους Αλέξιο και Νεκτάριο,οι οποίοι επί διήμερον εργάσθησαν φιλοτίμως.

       Προσέφερε, τέλος, στον εκπρόσωπο  του Μητροπολίτου Ντονέσκ και Μαριουπόλεως κ. Ιλαρίωνος, σε αργυρά θήκη χώμα από τη Χώρα της Κύθνου και μικρό κλαδί βασιλικού,λέγοντας ότι "σας δίνουμε χώμα από την πόλη,που γέννησε τον Άγιο Ιγνάτιο και κομμάτι βασιλικού, που ευωδιάζει αυτή την εποχή στις αυλές της Χώρας και παρακαλούμε να του τα παραδώσετε ως ευλογία και με την παράκληση σύντομα να τον δεχθούμε και να τον φιλοξενήσουμε στην Κύθνο και να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας ". Ο εκπρόσωπος του Μητροποίτου Ιλαρίωνος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και αναρωτήθηκε αν μπορεί η Κύθνος να φιλοξενήσει τους χιλιάδες Έλληνες της Ουκρανίας, που θα την επθσκεφθούν του χρόνου....

       Στη συνέχεια,έγινε η ανακήρυξη του Πρέσβυ της Ουκρανίας σε Επίτιμο Δημότη Κύθνου και υπογράφηκε η   Σύμβαση φιλίας και συνεργασίας στον εμπορικό, οικονομικό, επιστημονικό, τεχνικό και πολιτιστικό τομέα μεταξύ του χωριού Σαρτανάς της Μαριούπολης και του Δήμου Κύθνου, απότους επικεφαλής των δύο Δήμων, αντηλάγησαν δώρα και οι Δήμαρχοι Μαριουπόλεως και Σαρτανά αναφέρθηκαν στην παρουσία των χιλιάδων Ελλήνων στην περιοχή της Μαριούπολης, η παρουσία των οποίων, όπως είπαν, είναι για μας πολύ μεγάλη τιμή.

       Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την επιφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β',ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι στο εξής πολλά παιδιά Κυθνίων θα λαμβάνουν το όνομα Ιγνάτιος.

       Το απόγευμα θα γίνει υποδοχή των ιερών Λειψάνων στη Δρυοπίδα και θα παρουσιαστεί Πολιτιστική Εκδήλωση από τα παιδιά της Κύθνου και της Μαριούπολης.

  • Κυριακή 18 Απριλίου
    Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
    Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ