telefteanea

Breadcrumbs

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεια Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από της κοιμήσεως του αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Εφέσου κυρού Χρυσοστόμου Κωνστνατινίδη,, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συνιεργουργούντος και του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , με τη συμμετοχή Εφημερίων από την Καλαμάτα και τη Σύρο, παρουσία του εκπροσώπου του Επισκόπου ΡΚαθολικών Σύρου, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ.Γ. Μαραγκού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου, Εκπροσώπων του ΤΕ Σύρου, της ΠΝΒ Σύρου, του Λιμενικού Σώματος, της ΣΧολής Εμποροπλοιάρχων, του επί τιμή Νομάρχη κ. Δ. Μπάιλα, του επί τιμή Δημαρχου Ερμούπολης κ. Ιω. Δεκαβάλα, του Πολιτευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βακονδίου, του Προέδρου της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως, ιατρού κ. Κεραμιώτη, και πολλών πιστών, τους οποίους προσεφώνησε και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'.
Μετά την τέλεση του ΜΝημοσύνου, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουίζος ανέγνωσε εκτενές βιογραφικό σημείωμα του κεκοιμημένου Αρχιερέως και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του, αφού κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της Σύρου προς τον αείμνηστο Ιεράρχη του ΟΙκουμενικού Θρόνου για τα όσα υπέρ της Σύρου, των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων και των Ναών της έπραξε, με την ευκαιρία της σημερινής μνήμης των Πατέρων της 7ης ΟΙκουμενικής Συνόδου ανέφερε ότι σήμερα αναμιμνησκόμεθα και όσα ο μακαριστός Μητροπολίτης Εφέσου Χρυσὸστομος έπραξε για την προετοιμασία της πρότριτα στην Κρήτη συγκληθείσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Προς τούτο ανέγνωσε αποσπάσματα από την ομιλία του μεταστάντος στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ, κατά τη διάεκεια της Θείας Λειτουργίας, την 7η Νοεμβρίου 1993, καθώς και αποσπάσματα από τη διαθήκη του.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας και πνευματικό τέκνο του αοιδίμου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για τα όσα έχει πράξει κατά την παρελθούσα δεκαετία στην Ερμούπολη για την τήρηση των διατεταγμένων υπό της Αγίας μας Εκκλησίας υπέρ της μνήμης του Γέροντος, και ιδιαιτέρως τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, ο οποίος με πολύ αγάπη και επιμέλεια μεριμνά για τον τάφο του, την τέλεση των κεκανονισμένων Μνημοσύνων και την προσφορά κολλύβων στη μνήμη του, και ευχήθηκε όλοι να έχουμε το φρόνιμο, ανεξίκακο και ταπεινό φρόνημα, που διέκρινε τον αοίδιμο και μακαριστό Ιεράρχη. του
Ακολούθως, ετελέσθησαν από τους Αρχιερείς επιμνημόσυνες δέήσεις επί των τάφων των Μακαριστών Εφέσου Χρυσοστόμου και Σύρου Δωροθέου Α' και παρετέθη μικρά δοχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού.
Προ της αναχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στο λιμάνι της Ερμουπόλεως, οι δύο Αρχιερείς είχαν μία σύντομη συνάντηση με το διακεκριμένο τραγουδοποιό κ. Διονύση Σαββόπουλο.


  • Κυριακή 18 Απριλίου
    Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
    Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ