telefteanea

Breadcrumbs

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', με τη συμμετοχή Κληρικών της Μυκόνου, της Σύρου και των Αθηνών, παρουσία του αφιχθέντος κατά τη διάρκειά της Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος απήγειλε την Κυριακή Προσευχή, του εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδ. Δρίτσα, του Προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμ. Ράπτη και του Α' Υπαρχηγού Αντιναυάρχου Θεόδ. Κλιάρη, του Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Λ. Σ. Αρχιπλοίαρχου Αλέξ. Λαγουρού, του Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Χαρ. Αϊβαλιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Αιγαίου Υποστράτηγου Κωνστ. Τσαρντινάκη, του Ταξίαρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, του Διοικητού της ΠΝΒ Σύρου, του Λιμενάρχη και του Αερολιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στυλ. Μπρίγκου , του Επάρχου Τήνου κ. Γιαγιά, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, των Πολιτευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Χριστόπουλου, και πλήθους Μυκονίων πιστών, που είχαν συρρεύσει και κατέκλυσαν το Ναό και τη γύρω απ` αυτόν περιοχή και οι οποίοι παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, όπως και εχθές τον Εσπερινό, που προβαλλόταν από από videowall, τοποθετημένο έξωθι του Ιερού Ναού.

Τον θείο Λόγο εκήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β', ο Οποίος αναφέρθηκε στο διττό νόημα των καθ` ημέραν, σχεδόν, εορτών των Αγίων, της απονομής της οφειλομένης τιμής προς τον εκάστοτε εορταζόμενο Άγιο για τον τρόπο που έζησε και μαρτύρησε την Αλήθεια του Χριστού και της εξαγωγής διδαγμάτων και παραδειγμάτων για την καθημερινή ζωή των πιστών.
Εξ αφορμής δε του βίου και του μαρτυρίου του Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος μαρτύρησε επί Ιουλιανού του Παραβάτη, τόνισε ότι "πάντα θα υπάρχουν αυτοί που πολεμούν και αυτοί που υπερασπίζονται το Χριστό! Το θέμα, όμως, είναι να προσπαθήσουμε να μη βρεθούμε στην τραγική θέση εκείνων, που θα αναφωνήσουν στο τέλος `Νενίκηκάς με, Χριστέ`!"
Ο Μακαριώτατος προσέφερε ως ευλογία, ένα σταυρό ευλογίας στο Ναό και ένα επιστήθιο σταυρό στον Πρωθιερέα του, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επηκολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, συλλιτανεύοντος του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πλαισιουμένης από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους, νέους και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και φορέων με τις σημαίες τους, η οποία επελέγη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ο οποίος εψάλη από όλους τους παρισταμένους.
Ακολούθως, στο " Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο" έλαβε χώρα η, κατόπιν ομοφώνου Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, τελετή ανακήρυξης του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ΑΘηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' σε Επίτιμους Δημότες Μυκόνου.
Στη συνέχεια, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος επεσκέφθησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου και ξεναγήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Κυκλάδων κ. Δημ. Αθνασούλη στην αρχαιολογική περιοδική έκθεση με τίτλο «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες», που συνδιοργανώνουν ο δήμος Μυκόνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παράθεση επισήμου γεύματος από το Δήμο Μυκόνου προς τους Υψηλούς Επισκέπτες της νήσου, κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προσέφερε στον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφιδωτό αντίγραφο του "μωσαϊκού των Δελφινιών", από την ομώνυμη οικία της Δήλου, έργο της Καλλιτέχνιδος κας Ειρήνης Συριανού, και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την έκδοση της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με τίτλο "Αρχαιολογικός Άτλας της Δήλου".


  • Κυριακή 18 Απριλίου
    Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
    Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ